Oefeningen voor Thuis

Gepubliceerd: zondag 29 maart 2020 Geschreven door Ard Arts

voetbalthuisIn deze corona-tijden is het belangrijk om je voetbaltechniek op peil te houden. Gelukkig zijn er diverse sites die oefeningen voor thuis hebben verzameld. Hier volgen er een paar:

Voor je techniek:

* KNVB - Leukste oefeningen voor thuis, inclusief diverse challenges van bekende voetballers en voetbalsters. Er staan ook links op naar oefningen van andere verenigingen en ook de tip om de Rinus app te installeren. Deze app is eigenlijk bedoeld voor jeugdtrainers maar bevat ook diverse spelvormen om te oefenen.

* Voetbalhuiswerk.be: inclusief 700 filmpjes voor oefeningen in de tuin of in de woonkamer.

* Filmpje Sergej Dergatsjev: Oefeningen van diverse schijnbewegingen (in zijn huiskamer).

* PSV - Fit met Phoxy

Voor je voetbalkennis:

* VoetbalMasterz: Met alle spelregels en oefenvragen. Deze site is ook nodig voor het officiele spelregelbewijs van de KNVB,.

* Scheidrechters.eu: 50 vragen (met apart antwoordenblad)

* Upcoming (10 vragen, met foto's en direct terugkoppeling)

* Brabants dagblad (15 vragen)

* ED: Herken jij de 10 stadions?

Corona-update (12/15 maart)

Gepubliceerd: vrijdag 13 maart 2020 Geschreven door Ard Arts

Op donderdag 12 maart heeft de Nederlandse overheid verscherpte maatregelen afgekondigd voor sportend Nederland, Gevolg hiervan is dat alle voetbalwedstrijden t/m 31 maart zijn afgelast. Tevens heeft de KNVB geadviseerd om geen trainingen of oefenwedstrijden te houden in deze periode. Er zullen dus geen trainingen meer worden gehouden in maart.

UPDATE 15 MAART

Op 15 maart zijn bovenstaande maatregelen verlengd tot 6 april. Tevens mogen geen activiteiten meer plaatsvinden op de sportaccommodaties (Niet in de kantine, niet op de velden). Daarom is ook het pokertoernooi van 20 maart uitgesteld.

Corona-update (11 maart)

Gepubliceerd: woensdag 11 maart 2020 Geschreven door Ard Arts

In navolging van andere sportbonden heeft de KNVB vandaag besloten alle Brabantse wedstrijden af te gelasten tot 16 maart. Dit geldt dus ook voor alle wedstrijden van onze vereniging (ook de veteranen).

Daarnaast heeft de club besloten de trainingen tot 16 maart te laten vervallen, zodat zoveel mogelijk recht wordt gedaan aan de "sociale onthouding".

Corona-update (9 maart)

Gepubliceerd: maandag 09 maart 2020 Geschreven door Ard Arts

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Dit geldt dus ook voor de trainingen en wedstrijden van onze club.

Naar aanleiding van een coronageval in Helenaveen heeft de GGD een contactonderzoek uitgevoerd. Ook zijn enkele leden getest. De resultaten uit het contactonderzoek en de (gunstige) test-uitslagen geven geen reden om als club nog verder extra maatregelen te nemen. Daarom wordt er ook gewoon getraind en gaan de wedstrijden van 14/15 maart ook gewoon door.

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

* Was uw handen regelmatig
* Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
* Gebruik papieren zakdoekjes

Poker-/Toepavond 20 maart