RKSV Griendtsveen en SV Helenaveen hielden op donderdagavond 21 januari een informatiebijeenkomst voor de leden. Hier werd een conceptvoorstel gepresenteerd voor de totale fusie van beide voetbalclubs.

Arno van Mullekom, lid van de commissie die zich bezighoudt met de fusie, licht de avond toe: ”Sinds 2010 spelen de jeugd en de tweede elftallen van beide clubs al samen. In het fusievoorstel dat we nu gepresenteerd hebben, gaat het erom dat alle senioren samen gaan trainen. Het voorstel is overwegend positief opgepakt. Mensen snappen dat dit nodig is en willen er het beste van maken.”

De avond was dan ook drukbezocht. “Het onderwerp leeft bij beide clubs en dat is mooi om te zien, vind ik. Uiteraard waren er ook kritische opmerkingen. Die gingen vooral over zaken als het beheren van twee accommodaties, de herkenbaarheid van beide verenigingen en hoe we de binding tussen de twee dorpen gaan versterken. Deze zaken worden nu opgepakt door de commissie en die gaan we verwerken in ons uiteindelijke fusievoorstel. Hierbij moet je denken aan projecten met de lagere scholen van beide dorpen en vierkampen en dergelijke. Als alles goed gaat zouden we de nieuwe stichting van beide clubs in mei aan de KNVB kunnen gaan presenteren.”

­

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.”