In maart dit jaar werd bekend gemaakt dat met ingang van het nieuwe voetbalseizoen zowel de junioren- als de seniorenafdeling van RKSV Griendtsveen en sv Helenaveen zouden worden samengevoegd. Bij de start van het nieuwe seizoen blijkt dat het nog allemaal wennen is. "We moesten iets", zo vertelt voorzitter Peter Fleurkens vam RKSV Griendtsveen. "We waren tè klein om op solistische wijze verder te gaan. We waren al eerder met de club uit Helenaveen in gesprek over de problemen die we over en weer hadden en daar is dit als beste resultaat uit gekomen."

Dat het nog allemaal wennen is, geeft ook speler Daan Mennen aan. Hij is afkomstig uit Griendtsveen. "Ik kon eerder met de fiets naar het voetbalveld, dat is nu enkele kilometers verder. Maar ik vind wel dat nu reeds merkbaar is dat we beter op elkaar ingespeeld zijn."

De accommodatie in Helenaveen moet nog aangepast worden. "We hebben nu te veel teams om bijvoorbeeld te kunnen douchen. Daarvoor moeten we nu gebruik maken van de kleedruimten bij de tennisvereniging, langs ons gebouw", aldus voorzitter Michiel Penninx van sv Helenaveen.

Dit seizoen wordt nog gespeeld als samengesteld team, waarbij beide verenigingen nog blijven bestaan. "We zullen daarna samen met de leden middels een prijsvraag een nieuwe naam gaan zoeken", aldus Peter Fleurkens. "Een naam met iets van de Peel, dat staat me wel aan."

{youtube}https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=xts7L0wmXNU{/youtube}

­

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.”